Kirúgták a kollégákat: a tantestület 90 százaléka megtagadta a munkát

A tantestület 90 százaléka megtagadta a munka felvételét, miután egyik kollégájukat is érintette a szerdai kirúgás.

2022. december 1., 10:43

Szerző:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tantestületünk 90 százaléka megtagadta a mai és a holnapi napon a munka felvételét, mert elfogadhatatlannak tartja Törökné Pethő Erzsébet kollégánk munkaviszonyának megszüntetését. Emiatt az iskolavezetés 12.01-jén és 12.02-án rendkívüli szünetet rendel el, mert nem lehet megszervezni a tanítást. A továbbiakról később adunk tájékoztatást” – olvasható a gimnázium honlapján, amit a Hvg.hu szúrt ki.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: a Belügyminisztérium nyolc tanárnak szüntette meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az Eötvös József Gimnáziumól és a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból egy-egy tanárt, míg a Karinthy Frigyes Gimnáziumból hatot rúgtak ki.

A minisztérium indoklása szerint azért, mert „munkájuk végzését, vagyis a tanítást jogellenesen megtagadták”. A kirúgott tanárok mellett további 24 pedagógus kapott tájékoztatást az intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

Ezt követően szerda este diákok, tanárok és szülők tiltakoztak az intézkedés miatt, majd jelentették be, hogy csütörtökön számos iskola kezd polgári engedetlenségbe.

Mint ismert, a Karinthy Frigyes Gimnáziumban hirdettek rendkívüli szünetet, miután hat kollégájukat kirúgta a Pintér Sándor vezette belügyminisztérium.

Eközben 16 budapesti iskola csatlakozott a polgári engedetlenséghez, a tiltakozásról itt olvashat bővebben.

(Kiemelt kép: A Vörösmarty Mihály Gimnázium tiltakozó tanárai. Fotó: Vörösmarty Mihály Gimnázium)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.