Május vége óta 869 ezer maszkot varrt a kínai szupergép, amely állítólag havi 2,8 millió darab gyártására képes

2020. augusztus 2., 13:20

Szerző:

Orbán Viktor április 4-én a sátoraljaújhelyi börtönbe látogatott, hogy megtekintse a Kínából érkezett maszkvarrógépet. Ott és akkor többször is elhangzott, hogy a berendezés 

2,8 millió arcmaszkot képes előállítani havonta.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult ezért a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához (BvOP), hogy megérdeklődje, hol tart a munka, hány arcmaszk készült már. A parancsnokság válaszában azt írta, hogy

2020. május 25. óta 869 340 arcmaszkot gyártottak le a július 17-i adataik szerint 

A parancsnokság Hadházynak azzal magyarázta a jelenséget, hogy a korábban bemondott kapacitás alatt ők az összkapacitásra gondoltak, nem pedig egy gépére.

Csakhogy Hadházy emlékeztetett: „A Büntetés végrehajtás amúgy már-már szánalmasan tovább hazudik, hiszen a videón EGYÉRTELMŰEN és többször arról beszélnek a Főnökkel, (többször letisztázzák) hogy EGYETLEN GÉP kapacitása havi 2,8 millió."

(A hvg.hu nyomán)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.