Kigyulladt egy állattartó telep Városföld határában, elpusztult több mint ezer sertés

Teljes terjedelmében égett egy állatartó telep a Bács-Kiskun megyei Városföld határában, amely következtében több mint ezer sertés elpusztult. A tüzet azóta eloltották.

2022. december 11., 20:20

Szerző:

Teljes terjedelmében égett egy ezer négyzetméter alapterületű épület a Bács-Kiskun megyei Városföld határában, egy állattartó telepen – közölte az Országos Katasztrófavédelem.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a ceglédi és a csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el, hét vízsugárral, megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a közelben lévő, négy, szintén ezer négyzetméteres épületre. A tűzben több mint ezer sertés elpusztult.

A nagy mennyiségű füst miatt a katasztrófavédelem mobil laborja Lakitelek felől Nyárlőrinc felé haladva, a levegő minőségét vizsgálva, folyamatosan méréseket végez. A rajok az utómunkálatokat végzik.

(Kiemelt képünk illusztráció: A magyar BM Heros Zrt. első, legyártott Aquarex D7 típusú, duplafülkés tűzoltóautója a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon 2018. december 21-én. Fotó: MTI / Komka Péter)