Kifizették a második elmaradt koronavírus-pótlékot is a Szent Margit Kórházban

Ezt Szabó Tímea jelentette be Facebookon.

2021. május 16., 10:24

Szerző:

Kifizették az elmaradt, koronavírus miatti pótlékot a Szent Margit Kórház dolgozóinak – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Facebookon. Hozzátette: az oltópont dolgozói sajnos még nem kapják meg az elmaradt pénzt, de ezért is szeretne tenni.

Szabó Tímea először februárban sérelmezte, hogy nem fizették ki a beígért pluszpénzt a kórház dolgozóinak. Márciusban már azt írta: elérték, hogy kifizessék az elmaradt februári pénzeket. Pár napja pedig már arról adott hírt, hogy ismét hasonló eset történt: megint elmaradtak a kifizetések.

Most azt írta Szabó: „Mint arról nemrég beszámoltam, december után pár hete ismét arról értesítették a Covid-osztály dolgozóit, hogy a nekik megígért és járó pluszjuttatást nem utalja át a kórház. Mindezt úgy, hogy szándékosan a hónap végén szóltak nekik erről, amikor már ledolgozták a munkaórákat. Az ügyben megkerestem a kórházigazgatót, ami után arról értesítettek engem a dolgozók, hogy megkapták a hiányzó pénzt. Örülök, hogy ismét segíthettünk!"

Az öröm nem teljes persze, mert az osztályon dolgozókat kifizették ugyan, az oltópontokon kimerülésig szolgálatot teljesítők közül viszont még nem mindenkit. Ígérem, folytatom a munkát!

A kórházban novemberben három osztályt kellett bezárni, hogy el tudják látni a koronavírusos betegeket.

 

(Kiemelt kép: Szent Margit kórház Fotó: 168.hu | Merész Márton)