Kiderült, melyik az ország legveszélyesebb útszakasza

A listát az egyébként festői szépségű 82-es út egyik szakasza vezeti.

2021. március 18., 10:45

Szerző:

Bakony festői domjai között haladva Veszprémet és Győrt köti össze az a 82-es út, amely a táj szépségeivel együtt rendkívül balesetveszélyesnek bizonyult. A főútvonal egyik szakasza első helyen szerepel az ország összes baleseti gócpontját rangsoroló listán.

A Magyar Közút Zrt. a közelmúltban, a 2017 eleje és a 2019 vége közötti baleseti statisztikák alapján állította össze Magyarország 30 ezer kilométernyi közúthálózata legveszélyesebb szakaszainak listáját. A szervezet összesen 168 útszakaszt emelt ki, mint baleseti góchelyet.

Amint a hvg.hu írja, a listán a helyezések egy úgynevezett „összesített balesetszám” alapján rendeződnek el, amelyben egy korrekciós érték is szerepel, vagyis a helyszíneken történt balesetek súlyosságát is figyelembe veszik. A halálos kimenetelű balesetek itt magasabb értéket kapnak.

Ennek alapján derült ki, hogy 82-es út 25-26-os kilométerszelvénye a leginkább veszélyes szakasz Magyarországon, ezt 54-es összesített balesetszámmal érte el.

A második legveszélyesebb szakasz a Komárom-Esztergom megyében található 1119-es út 17-es szelvénye, itt 48 súlyozott baleset történt 2017 és 2019 között. A harmadik nagy baleseti góchely az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszának 62-65-ös kilométere között helyezkedik el, itt 42 súlyozott baleset adja a mérleget.

(Kiemelt kép: Baleset helyszíne a 82-es úton Győr és Nyúl között, ahol autóbusz és személyautó ütközött össze 2015. február 24-én. A balesetben a személygépkocsi sofőrje meghalt. A buszon 49-en utaztak, közülük hét ember könnyebben, egy súlyosan megsérült. Fotó: MTI | Krizsán Csaba)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.