Kiderült, kié a luxusjacht, amelyen a Mészáros Lőrincék nyaralnak – annyira nem fog meglepődni

A jacht a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdinghoz tartozó cég, az Euroleasing Zrt. tulajdonában áll. 

2023. augusztus 9., 13:49

Szerző:

A Rose d'Or nevű 27 milliárd forintos jacht Mészáros Lőrinc szuperbankjának a lízingcégéé – derül ki a Telex cikkékből. 

A lap megszerezte a jacht hivatalos papírjait, amely szerint 2023. július 5-e óta egyetlen tulajdonosa van, mégpedig az Euroleasing Zrt. Ez a vállalat vette meg a járművet, amelyet lízingdíjért cserébe mások használatára bocsát, de hogy kinek, azt nem tudni, mivel a lízingbevevő nincs feltüntetve a papírokon. Az, tehát, hogy Mészáros Lőrincék milyen konstrukcióban jutottak hozzá, továbbra is kérdés marad. Egyes hírek szerint Putyin-párti szankciós listán lévő orosz milliárdostól vásárolhatták meg a jachtot. 

A Rose d'Or akkor került a magyar sajtó figyelmének középpontjába, amikor drónfelvételt publikált a 444.hu újsgáírója, Németh Dániel a nyaraló Mészáros Lőrinc új luxusjachtjáról, amely 63 méteres hossszával már akkora, hogy a klasszikus jachtkikötőkbe be sem tud állni, a kompok által használt dokkokat kell használnia. Ha pedig kikötőbe akar éjszakázni vele az ember, akkor az éjszakánként akár 3000 euróba (közel 1 millió forintba) is kerülhet. Maga a jacht listaáron pedig 75 millió dollárba (26,6 milliárd forint) kerülhetett.

 (Kiemelt kép: Várkonyi Andrea Mészáros Lőrinc új jachtján, az Arany Rózsán, Nápoly kikötőjében. Fotó: Képernyőkép, Németh Dániel videója, 444.hu)

Több ezer babaváró hiteles van már most is bajban, az ötéves türelmi idő letelte után pedig a sokszorosára nőhet a számuk júliustól kezdődően. A fizetési problémás babaváró hitel kiváltása, átalakítása eddig sem volt könnyű, és még csak most válhat sok ilyen hitel magas kamatozásúvá az adósok számára