Kiderült, ki az az orvos, aki hamis PCR-teszteket állított ki a teniszszövetségnek

Már felfüggesztette a Semmelweis Egyetem.

2022. február 3., 22:02

Szerző:

Felfüggesztette a Semmelweis Egyetem azt a keretorvost, aki valódi vizsgálat nélkül állított ki negatív PCR-teszteket a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára. Legalább két olyan esetről tudni tavaly nyár óta, amikor az MTSZ tagjai ilyen leletekkel utaztak egy másik országba.

Az egyik, névtelenséget kérő érintett most az rtl.hu rendelkezésére bocsátotta azt a leletet, amit ő kapott 2021 novemberében. Ezen már látszik az azt kiállító orvos neve is: Dr. Szatmári Attila. Az rtl.hu megpróbálta elérni Szatmárit az üggyel kapcsolatban, de nem vette fel a telefont. 

Az MTSZ egyik dolgozója egy tavaly nyári emailben tudatta a szülőkkel, hogy gyerekeiknek teszt nélkül állítják ki a PCR-eredményt. A szövetség tagjai pedig a tavaly novemberi Davis-kupa világdöntője előtt kaptak kezükbe névre szóló teszteredményeket teszt nélkül. A Semmelweis Egyetem csütörtök este az érintett orvos megnevezése nélkül közölte: az ügyben belső vizsgálatot folytatott, ennek lezárása után a leleteken is szereplő orvos munkavégzését felfüggesztették, és a szövetség keretorvosi tevékenységére vonatkozó engedélyét is megszüntették.

(Kiemelt képünk illusztráció: JUAN MABROMATA / AFP)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.