Kiderült, hány milliárdba került a legutóbbi állami propaganda kampány

A gazdaság újraindításról „tájékoztató" hirdetéssorozat nemcsak kormánypárti médiában volt látható.

2021. július 23., 21:54

Szerző:

Kiderült mennyibe került az Újraindítjuk a gazdaságot kormányzati kampány – írja Facebook bejegyzésében Kassai Dániel. A XVIII. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy fél év időhúzás után engedték be a Miniszterelnöki Kabinetirodába, hogy megtekinthesse, mennyit is költött a kormány a kampányra.  

Kassai arról számolt be, hogy csak azokat a dokumentumokat olvashatta el, amelyeket nem takar el egy A4-es fehér lap, de a legtöbb adat ilyen formában ki volt takarva – írta. A képviselő végül megtudta: az Újraindítjuk a gazdaságot elnevezésű propagandakampány és az ezt körülölelő kormányzati hirdetések (nyomtatott sajtó, online, rádió, TV, óriásplakát, citylight, hengeroszlop) végösszege 5 milliárd 730 millió 758 ezer 371 forint.  

A megrendelést a Miniszterelnöki Kabinetirodától ismét a New Land Média Kft. kapta meg, amelyről kassai azt írja, hogy „egy nagyon elkötelezett fideszes, Balásy Gyula milliárdos a vezetője". A poszt szerint szinte az összes fontosabb KESMA és Mediaworks kiadványnak jutott hirdetés, valamit a Népszavánál, az RTL Klubnál és az ATV-nél is költöttek a kampány keretéből.   

 

(Kiemelt kép: Kassai Dániel I Facebook)