Kiderült, hány gyerek kapott koronavírus-elleni oltást Magyarországon

A legtöbb szülő a sokszervi gyulladást és a poszt-covid tüneteket szeretné elkerülni.

2021. december 25., 17:14

Szerző:

December 22-ig összesen 30 ezer 11 év alatti, és 300 ezer 12-17 éves gyerek kapott oltást, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradóval.

Dr. Pátri László pécsi gyermekorvos úgy nyilatkozott a híradónak, hogy igyekeztek úgy megtervezni a gyermekek oltását, hogyha lázas reakciók léptek volna fel az oltás miatt, akkor a karácsony előtt azon már túlessenek. Az 5-11 éves gyerekek oltása december 15-én kezdődött el, vagyis egy hét alatt 30 ezer gyermeket sikerült beoltatni.

(Kiemelt kép: Beoltanak egy kislányt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2021. december 23-án. fotó: MTI/Komka Péter)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.