Kiderült, hány gyerek kapott koronavírus-elleni oltást Magyarországon

A legtöbb szülő a sokszervi gyulladást és a poszt-covid tüneteket szeretné elkerülni.

2021. december 25., 17:14

Szerző:

December 22-ig összesen 30 ezer 11 év alatti, és 300 ezer 12-17 éves gyerek kapott oltást, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradóval.

Dr. Pátri László pécsi gyermekorvos úgy nyilatkozott a híradónak, hogy igyekeztek úgy megtervezni a gyermekek oltását, hogyha lázas reakciók léptek volna fel az oltás miatt, akkor a karácsony előtt azon már túlessenek. Az 5-11 éves gyerekek oltása december 15-én kezdődött el, vagyis egy hét alatt 30 ezer gyermeket sikerült beoltatni.

(Kiemelt kép: Beoltanak egy kislányt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2021. december 23-án. fotó: MTI/Komka Péter)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.