Kiakadtak Kövér László kijelentésein, a Kossuth téren tüntettek a homofóbia ellen

2019. május 18., 19:44

Szerző:

Hozzávetőlegesen ezer ember jelent meg azon a szombat délutáni Kossuth téri tüntetésen, amelyet melegjogi és emberi jogi szervezetek rendeztek tiltakozásul Kövér László homofób kijelentései ellen. Az Országgyűlés elnöke szerdán egy zuglói lakossági fórumon azt mondta, erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása és aközött, hogy egy azonos nemű pár gyereket akar örökbe fogadni, egy „normális” homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, amire a tüntetés szervezői úgy reagáltak, hogy ki kell söpörni a homofóbiát a közéletből. „Ha téged is felháborít, hogy politikusok minden következmény nélkül polgártársaikat másodrendűnek nevezik, és eleged van, hogy következmény nélkül diszkriminatív kijelentéseket tesznek, tüntess velünk!” – hangzott a felhívás.

Helyszíni tudósítónk, Bíró Veronika szerint az este fél hétkor kezdődött demonstráción nyugalom van, ugyanazokat az értelmiségi arcokat látni, mint az MTA-s és a CEU-s tüntetéseken. Egész sok a család, és kint vannak az ellenzéki pártok, az MSZP, a Momentum és a DK szimpatizánsai is. Rendőrt alig lehetett látni, a tüntetés pedig a beszédeket követően, nem sokkal este fél nyolc után véget is ért.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.