Kiadták a riasztást: hőség és zivatarveszély áll fenn

Miközben tovább melegszik az idő, jégesővel és zivatarokkal is számolhatunk.

2022. június 28., 07:56

Szerző:

Kedden a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz, de  délelőtt a Dunántúl északi részén előfordulhat zápor, zivatar. Később a Bakonyban, az Északi-középhegységben, a késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 32-37, késő este 20-26 fok között alakul – írja a Kiderül.hu nyomán a 24.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség és zivatarok veszélye miatt figyelmeztetést adott ki.

Azt írták, tovább fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja a 25, az  Alföldön a 27 fokot is. Kedden a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható. 

(Fotó: Koszticsák Richárd/MTI)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.