Kiadták a figyelmeztetést – érkezik az eső

A déli megyékben több mint 20 milliméter eső eshet.

2022. szeptember 17., 07:06

Szerző:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Jellemzően a déli megyékben lehet tartósabb eső, késő délutántól, estétől dél felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, melynek súlypontja az ország délkeleti, keleti felére tevődik át, másutt kevesebb helyen, északnyugat felé haladva csökkenő eséllyel lehet csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Nem elég az eső, szél is lesz

Mint írják: az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, délnyugaton valószínű a leghűvösebb. Késő estére 12 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A szolgálat figyelmezetése szerint szombaton a déli és keleti megyékben a lehulló csapadék (eső) mennyisége nagyobb területen elérheti a 20 millimétert.

(Kiemelt kép: zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2022. május 25-én este. MTI/Varga György)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.