Kezdhetünk izgulni, Bayer Zsolt hat hónapra berántaná a fiatalokat katonának

2018. június 11., 14:29

Szerző:

„Én sem tartozom azok közé, akik túl nagy nosztalgiával gondolnak vissza arra az egy évre. Azok közé viszont tartozom, akik azt mondják, hogy még az egy év is sok, de én hat hónapra elvinnék minden fiatalembert katonának. Nem többre, hat hónapra" – valllott színt Bayer Zsolt az Echo tévében, Német Szilárd honvédelmi államtitkár folytatott eszmecseréje közben.

Bayer hozzátette, hogy a maga részéről nevelési és lélektani okokból tartaná fontosnak ezt, hogy a fiatalok „egy kis kutyafittyet tanuljanak" – jelentsen ez bármit. 

Az kell ezeknek, egy jó kis kutyafitty
Fotó: Echo Tévé

Emlékeztetett rá, hogy ugyan liberális tabu a sorkatonai szolgálat, a liberálisnál is liberálisabb svédek mégis most készülnek visszatérni ahhoz.

(24.hu nyomán)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.