Munkatársai próbálták megmenteni a villámárvízben megfulladt férfit

A Heves vármegyei településen az egyik áldozatot a patakból kiöntő víz sodorta magával, míg a másikukat egy szerteágazó pincerendszerbe vitte magával a lezúduló víz, mindketten életüket vesztették.

2023. június 9., 14:39

Szerző:

Az utóbbi napokban az ország jelentős részén heves felhőszakadás jelentkezett, elképesztő mennyiségű csapadék esett le, több helyen árvizet okozva.

Mint korábban megírtuk, Gyöngyöstarjánban az áradás két személyt is magával sodort. Egyiküket a kiömlő patak vitte el, másikukat egy pincébe sodorta magával az ár. Utóbbi éppen egy ismerőse építkezésén dolgozott, a tetőt építették, amikor elmosta őket a víz és bezúdította a mellettük lévő pince bejáratán.

Bár társai igyekeztek megtartani, végül mégis magával sodorta az ár 

– írja a Blikk.

A két eltűntet nagy erőkkel kereste a rendőrség és a katasztrófavédelem. A pincében rekedt férfit a fővárosi búvárszolgálatának segítségével hozták fel, a másik személy a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni, azonban egyiküket sem tudták újraéleszteni a mentősök. A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)