Kétszer elküldték a Honvédkórházból, majdnem belehalt az agyhártyagyulladásba a 19 éves lány

2018. november 29., 05:30

Szerző:

Az RTL Klub Híradója számol be egy 19 éves lány, Csenge csaknem halálos kimenetelű kalandjáról a magyar egészségügy útvesztőiben. A lánynak erősen fájt a feje és a füle, sugárban hányt, ami miatt a háziorvosa július 11-én beutalta a Honvédkórház sürgősségi osztályára. Az első alakalommal öt órán át kellett várnia, és bár egy orvos megvizsgálta, hazaküldték azzal, hogy csak valamiféle ártalmatlan vírusról van szó. Mivel a tünetei nem enyhültek, sőt, a jobb arcára lebénult, hat nappal később visszament, de sem neki, sem a családjának nem sikerült elérnie, hogy az ügyeletes orvos lássa, öt óra múltán anélkül küldték haza, hogy érdemben megvizsgálták volna. Két nappal ezután Csengének a bal arca is lebénult. Visszarohantak vele a kórházba, ahol még 12 órát kellett kibírnia, amíg végül gerincvelő-mintát vettek tőle. ekkor derült ki, hogy vírusos agyhártyagyulladásban és Lyme-kórban szenved.

– Akkor már én azt mondtam anyának, hogy meg fogok halni. Értem már ne küzdjön, mert ez a végső stádium

– mesélte a lány, akit rohammentő vitte be a Szent László Kórházba, ahol egy hónapig kellett feküdnie. Hatalmas fájdalmai voltak, a bal szemét egy időre leragasztották, mert nem tudta behunyni, 20 kilogrammot hízott a szteroidoktól, és lehet, hogy az arcizmait már soha nem fogja tudni normálisan használni.

A család betegjogi képviselőhöz fordult, aki a tisztifőorvostól kért vizsgálatot az ügyben. Ennek a vizsgálatnak az eredményét áprilisra ígérik.