Két településen az ország szeme

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Nagyrédén polgármestert és képviselőket, Szekszárdon pedig önkormányzati képviselőt választanak.

2022. november 13., 10:10

Szerző:

 A Heves megyei Nagyrédén azért kell időközi választást tartani, mert a nagyközség képviselő-testülete augusztus 24-én a feloszlásáról döntött. A választáson három független polgármester-jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe pedig 19, ugyancsak független jelölt szeretne bekerülni. A választói névjegyzékben 2711-en szerepelnek.

A Tolna megyei Szekszárdon a 4. számú egyéni választókerületben azért tartanak időközi választást, mert a választókerület korábbi képviselője elhunyt. A választáson három jelölt indul: egy az Éljen Szekszárd Egyesület, egy a Fidesz-KDNP és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A választáson 2745-en vehetnek részt. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(Fotó: MTI)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.