Két településen az ország szeme

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Nagyrédén polgármestert és képviselőket, Szekszárdon pedig önkormányzati képviselőt választanak.

2022. november 13., 10:10

Szerző:

 A Heves megyei Nagyrédén azért kell időközi választást tartani, mert a nagyközség képviselő-testülete augusztus 24-én a feloszlásáról döntött. A választáson három független polgármester-jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe pedig 19, ugyancsak független jelölt szeretne bekerülni. A választói névjegyzékben 2711-en szerepelnek.

A Tolna megyei Szekszárdon a 4. számú egyéni választókerületben azért tartanak időközi választást, mert a választókerület korábbi képviselője elhunyt. A választáson három jelölt indul: egy az Éljen Szekszárd Egyesület, egy a Fidesz-KDNP és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A választáson 2745-en vehetnek részt. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(Fotó: MTI)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).