Két pécsi óvodából összesen 37-en kerültek karanténba

Az egyik óvodában egy dolgozóról, a másikban pedig egy gyerekről derült ki, hogy megfertőződött koronavírussal. Az intézmények jelenleg ügyeleti ellátást biztosítanak.

2021. április 14., 15:01

Szerző:

Két pécsi óvodában is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés: a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában is egy-egy fertőzöttet találtak, rajtuk kívül összesen 4 munkatárs és 31 kisgyermek került karanténba – közölte Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, írta a Szabad Pécs.

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában az egyik dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív kedden. Az intézmény munkatársa pénteken volt utoljára dolgozni az ügyeleti ellátást biztosító csoportban, az első tüneteket pedig vasárnap észlelte. A beigazolódott fertőzést követő kontaktkutatás eredményeként további egy munkatárs és 22 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá április 19-ig.

A Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában az ügyeleti csoportba járó egyik kisgyermekről hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Rajta kívül a kontaktkutatás eredményeként az ügyeleti csoportból további 9 kisgyermek és az intézmény 4 munkatársa került karanténba április 16-ig – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Koronavírus-teszthez vesz mintát a Pécsi Tudományegyetem gyógyszerészhallgatója a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Bölcsődei és Gyermekjóléti Központja Vitéz Utcai Bölcsődéjének munkatársától az intézményben 2020. november 30-án. Fotó: MTI | Rosta Tibor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.