Szigeten is lehet határvadásznak jelentkezni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Sziget Fesztivál területén található Prevenciós Ponton is várja a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket.

2022. augusztus 12., 16:50

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az Óbudai-Szigeten megrendezett Sziget Fesztiválon a BRFK Prevenciós Ponton is adnak tájékoztatást a  szerződéses határvadász-képzésről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról. Az érdeklődőket 2022. augusztus 11-én és 12-én 10-14 óráig toborzótiszt várja, de a legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok bármikor elérhetők – közölte a police.hu.

A BRFK Prevenciós Ponton az iskolaőri pálya iránt érdeklődők is tájékoztatást kaphatnak.

Eddig nem nagy siker a határvadászat

Első nekifutásra 2200, majd összesen 4000 fős határvadászt állít szolgálatba a kormány a készenléti rendőrség keretein belül, természetesen a migrációra és a szomszédos háborúra tekintettel – jelentette be június végén Orbán Viktor miniszterelnök. Alig két héttel ezután a rendőrség sikerpropagandája uralta a sajtót: állításuk szerint akkor már hatezernél is többen jelentkeztek határvadásznak. A lelkesedés pedig nem hagyott alább – nem sokkal később már tízezren tolongtak, hogy élhessenek a lehetőséggel – a rendőrség közlése szerint.

A válaszlevél szerint ugyanezen időszak alatt 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik.”

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.