Két halálos tűzeset is történt szombat este

Apostagon és Görgetegen is meghalt egy-egy ember a tűz miatt.

2022. január 30., 09:37

Szerző:

Este negyed nyolc után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Bács-Kiskun megyei Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből – írta a katasztrófavédelem.

Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak.

Este fél kilenc körül egy másik esetről is jelzés érkezett: a Somogy megyei Görgetegen, a Petőfi utcában gyulladt ki egy családi ház. Még a tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kihoztak egy embert az égő házból, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A szomszédok a tüzet is oltani kezdték, azonban nem bírtak vele. Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az esethez, akik több irányból is oltották a hetven négyzetméteres égő családi házat. A nappaliban asztal, székek, és szekrények, egy másik szobában pedig a kályha környezete égett.

A katasztrófavédelem mindkét helyszínen vizsgálja, hogy pontosan mikor, hol és miért keletkezett a tűz.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: A magyar BM Heros Zrt. első, legyártott Aquarex D7 típusú, duplafülkés tűzoltóautója a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon 2018. december 21-én. Fotó: MTI / Komka Péter)

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.