Két év börtönt kapott Hernádi Zsolt MOL-vezér

Vesztegetésért.

2021. október 25., 16:45

Szerző:

A volt horvát miniszterelnököt, Ivo Sanadert kenőpénz elfogadásáért hat év börtönre, Hernádi Zsolt MOL-vezért pedig vesztegetésért két év börtönre ítélte a horvát bíróság, írja a hvg. A legfelsőbb bíróság elutasította a vádlottak fellebbezését, és helyben hagyta az elsőfokú ítéletet.

Horvátországban 2013-ban emeltek vádat a MOL vezetője ellen, mert a vád szerint 2008 és 2009 között tízmillió euróval vesztegette meg Sanadert.

Szerintük ezért a pénzért cserébe került az INA a MOL tulajdonába, pedig az INA horvát állami cég volt.

A bíróság azt is közölte, hogy Sanader pozíciójával visszaélve gondoskodott a tranzakcióról és arról is, hogy az INA-ról leválasszák a veszteséges gázolaj-üzletágat.

Az üggyel kapcsolatban a magyar Központi Nyomozó Főügyészség nemzetközi kapcsolatban kötelességszegésre irányuló vesztegetés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el 2011-ben. A magyar főügyészség azt állapította meg, hogy a Mol és vezetője nem követett el bűncselekményt, ezért a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

(Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója (b) és Csányi Sándor, a Mol igazgatóságának alelnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Mol éves rendes közgyűlésén a Budapest Music Centerben 2018. április 12-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.