Készüljön az újabb lezárásra a Blahánál

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint hétfőn újabb szakaszt zárnak le a térnél.

2022. április 29., 09:37

Szerző:

Megkezdődik a józsefvárosi Somogyi Béla utca felújítása, ami a Blaha Lujza tér átépítésével együtt fejeződik be – írta az MTI. A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkák miatt az utca jelentős részét őszig lezárják a gépjárműforgalom elől. Az utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A BKK közlése szerint a tér és a csomópont felszíni megújításával együtt élhetőbbé válik a Somogyi Béla utca is; a rekonstrukcióhoz a józsefvárosi önkormányzat biztosítja a forrást.

  • Egyirányúsítják a forgalmat a Stáhly utca felé,
  • párhuzamos parkolást alakítanak ki, 
  • több mint 300 négyzetméteren új zöldfelületet létesítenek,
  • fákat ültetnek,
  • kiszélesítik a járdákat és
  • korszerűsítik a közvilágítást

– sorolták.

A Blaha Lujza téren befejeződött az újonnan ültetett fák növekedését segítő mesterséges váztalaj kialakítása. Folytatódik a burkolatok építése, a térbútorok kihelyezése, illetve a buszmegálló felépítmények kialakítása.

 (Kiemelt kép: Dimény András / 168.hu)

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.