Kész Zoltán elbukott Veszprémben, már elismerte a vereségét

2018. április 8., 21:20

Szerző:

Nem sikerült újráznia Veszprémben Kész Zoltánnak, a független jelölt ezúttal kikapott aktuális fideszes riválisától, Ovádi Pétertől – tudtuk meg. Ovádi körülbelül hatezer szavazattal előzte meg Készt. Több forrásból megerősített információink szerint az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán, aki szintén Veszprém megyében, mégpedig a pápai választókerületben indult, csak a harmadik helyet szerezte meg.

Kész Zoltán
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kész Zoltán este tíz körül elismerte a vereségét. „Az első nem hivatalos eredmények alapján kijelenthető, hogy Veszprém 1-es választókerületben Ovádi Péter (Fidesz) nyeri a választást. Felhívtam Ovádi Pétert, gratuláltam neki és azt kértem tőle, hogy képviselje azokat a választókat is, akik rám vagy más ellenzéki jelöltre szavaztak. Köszönöm Veszprémnek és térségének az eddigi bizalmat” – mondta.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik jelöltje nem volt hajlandó visszalépni Kész Zoltán javára, noha korábban hallgatólagosan a Jobbik is támogatásáról biztosította. ráadásul Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyi polgármester arra kérte a helyi Jobbikot, hogy támogassák a független politikust.

Kész Zoltán volt az, akinek a 2015-ös időközi parlamenti választáson aratott győzelme véget vetett a Fidesz kétharmados többségének az országgyűlésben. Mostani kampányáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.