Késlekedik a kormány a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint

Kincses Gyula szerint nagyon messze vagyunk még a nyájimmunitástól. 

2021. szeptember 24., 17:44

Szerző:

Az oltás működik, de a jelenlegi átoltottság mellett ez kevés, a nyájimmunitástól még nagyon messze vagyunk. Ilyen körülmények között nem elegendő egyetlen eszközre, az oltásra alapozni a védelmet – mondta Kincses Gyula a Magyar Hangnak adott interjújában. A Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy látja, újra itt az ideje a közösségi terekben történő maszkhasználatnak, a távolságtartásnak és a kontaktkutatásnak is. 

A szakember szerint a kormány a közhangulatot és nem a tényeket követi a szigorúbb járványügyi intézkedések meghozatalakor. Hozzátette, hogy a kamara örülni fog az adatok romlásakor történő intézkedések meghozatalának, de akkor már megint késő lesz. Kincses kiemelte, hogy az az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem értékelte ki az eddig tapasztalatokat megfelelően. Hozzátette, hogy így a szükséges protokollokat sem tudja megtervezni. 

Az elnök szerint a protokoll létrehozása azért szükséges, hogy a hazai ellátás mikéntje egységesülni tudjon. Kincses egyébként a kamarai elnöki ciklusának felénél – ígéretéhez híven – bizalmi szavazást fog kérni személyét illetően. 

(Kiemelt kép: Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Fotó: Merész Márton/168.hu)

 

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.