Késésekre kell számítani a hatvani és az újszászi vasútvonalon

Késésekre kell számítani a hatvani és az újszászi vasútvonalon egy meghibásodott biztosítóberendezés miatt, a forgalom délután állhat helyre.

2023. június 3., 13:20

Szerző:

A biztosítóberendezést, amely a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között hibásodott meg, délre megjavították, de késésekre még számítani kell, a menetrend fokozatosan áll helyre a délután órákban – közölte a Mávinform.

A vasúttársaság korábban azt írta: a hatvani és az újszászi vonal fővárosi szakaszán 20-40 perccel hosszabb menetidőre, késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László.)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.