Egy francia metróállomáson késsel támadt az utasokra egy férfi – négyen megsebesültek

Lyon egyik metróállomásán késsel támadt az utasokra egy marokkói férfi.

2024. május 28., 17:10

Szerző:

A francia hatóságok arról tájékoztattak, hogy május 26-án egy marokkói férfi késsel támadt a körülötte állókra egy metróállomáson Lyonban – írja a Reuters.

Mint kiderült, a Franciaországban illegálisan tartózkodó támadó súlyos mentális és egészségügyi problémákkal küzd, és már több alkalommal is kezelték különböző pszichiátriai osztályokon – erről Fabienne Buccio, egy helyi magasrangú köztisztviselő tájékoztatta a sajtót.

Mint elmondta, a támadás során a férfi nem fogalmazott meg semmilyen vallási vagy politikai indíttatású követelést, de indítékairól nincs egyéb információ.

Késsel támadt az emberekre

A 27 éves férfinek 4 embert sikerült megsebesítenie, két áldozat állapota válságos, míg ketten könnyebben sérültek meg. Mindannyian kórházban vannak, ám rajtuk kívül számos szemtanúnak pszichológiai segítségre is szüksége volt a trauma feldolgozásához, erre a hatóságok biztosítottak lehetőséget számukra.

A súlyos sérülteket a hasukon érte szúrás, egyikük egy 17 éves fiú, ő szenvedte el a legsúlyosabb sérüléseket. Állapotáról egyelőre nem érkeztek friss információk.

A hatóságok előtt eddig ismeretlen elkövetőt azonnal elfogták, és őrizetbe vették. A beszámolók szerint a cselekmény elkövetésekor zavartan viselkedett, és a késsel látszólag céltalanul hadonászott az emberek felé.

A helyi tisztviselők együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak és családtagjaiknak, és leszögezték, hogy Lyon városa, valamint egész Franciaország elítéli a történteket.

A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi egyelőre őrizetben marad, sorsáról a bíróság dönthet majd.

(Fotó: Pixabay)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.