Kendernay János váltja Korányi Dávidot

Az LMP korábbi társelnöke, Kendernay János lesz Karácsony Gergely főtanácsadója.

2022. december 2., 14:13

Szerző:

Kendernay János a főváros új városdiplomáciai vezetője – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester részletezte, hogy Korányi Dávid november végéig végezte főtanácsadói munkáját, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy „Budapest visszaszerezte a tekintélyét a nemzetközi partnerei előtt.” Karácsony azért Kendernayt kérte fel a poszt betöltésére, mert a politikus „nemcsak a hazai zöldpolitika szereplője, hanem a közel harminc éves diplomáciai múltjának köszönhetően, korábbi magyar és EU diplomataként egyaránt hasznos és fontos tudást, tapasztalatokat is hoz magával.”

Korányi Dávid neve a napokban azért szerepel a hírekben, mert ő az amerikai Action for Democracy elnöke. Ez a szervezett támogatta 1,8 milliárd forinttal a Mindenki Magyarországa Mozgalmat. A titkosszolgálati jelentések szerint összesen 3 milliárd forintot küldött Magyarországra. Karácsony a mostani posztjába nem utalt a kampánytámogatás körüli fejleményekre. Korányi viszont a 35 világvárosra kiterjedő Szabad Városok Szövetségének különmegbízottja lesz. Ezért fizetést nem fog kapni.

(Kiemelt kép: Kendernay János sajtótájékoztatót tart az Nemzeti Választási Iroda (NVI) V. kerület Alkotmány utcai épületénél, miután további zöld népszavazási kérdéseket nyújtott be Sóskuti-Varga Gergelynek, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) titkársága főosztályvezetőjének 2020. február 14-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.