Kellemes őszi időjárás vár ránk a hétvégén

Sok napsütéssel, csapadék csak elvétve fordul majd elő. 

2021. október 1., 14:39

Szerző:

Szombaton már alig lesz felhő az ország felett. Szinte mindenhol sok napsütésre számíthatunk, írja az időkép. Hajnalban az északkeleti megyékben még előfordulhat zápor és zivatar, de nem lesz számottevő. A délkeleti szél az ország több részén is megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, de nagyon szeles időre kell számítanunk. Néhol akár viharossá is fokozódhat a déli-délkeleti szél. Hűvös hajnal várható, de a csúcshőmérséklet akár 25 fok is lehet. Az ország nyugati felén lesz a legmelegebb. 

(Kiemelt kép: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.