Kedvesebb arcát mutatja az ősz szerdán

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 fokig is emelheti a hőmérők higanyszálát.

2023. november 8., 07:51

Szerző:

Többnyire nyugodt őszi napra számíthatunk az időjárás tekintetében szerdán. Nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén már napos időre van kilátás kevés felhővel. A nap első felében északon több helyen, másutt helyenként alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar.

Északkeleten maradhatnak tartósabban felhős körzetek, ott még napközben is előfordulhat néhol csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a főváros térségében megerősödik. Délután délnyugatira fordul a légmozgás, és mérséklődik.

A hőmérséklet délután 9 és 14, késő este 1, 8 fok között alakul.

A met.hu veszélyjelzése szerint szerda reggel, délelőtt még az északi, északkeleti megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket helyenként intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet. A zivatarok délelőtt lecsengenek, majd délutántól ismét északkeleten dörrenhet meg egy-egy helyen az ég.

(Kép forrása: Shutterstock)

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.