Keddre 15 fokkal csökken a hőmérséklet

Hidegfront éri el az országot, 10-15 fokkal is hűvösebb lehet. 

2021. augusztus 16., 14:43

Szerző:

Az éjszaka érkező „hőségzáró” hidegfront hatására keddre mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumértékek – közölte az MTI, az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői Facebook-bejegyzése alapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Az éjszaka még nem hozza meg a felfrissülést mindenhova, azonban kedden napközben már jóval visszafogottabbak lesznek a csúcsértékek, és úgy néz ki, hogy pár napig marad a mérsékelt idő, írja az MTI.

Ugyanakkor megjegyezték: később ismét melegedés lesz, de még kérdéses, hogy visszatér-e a hőség. A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tiszti főorvos szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban azt közölte: hétfőn tetőzik a hőség. Várhatóan este viharos széllel, heves zivatarokkal érkezik a hidegfront. Zivatarveszély miatt az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

(Kiemelt kép: Hosszú expozíciós idővel, számítógépes programmal több felvételből összeállított kép: villámlások Nagykanizsánál 2021. július 30-án. Fotó: Varga György / MTI)