Kedden sem maradunk havazás nélkül

Békés megyében havazott reggel, marad a borult, hideg idő. 

2023. február 28., 07:38

Szerző:

Általában erősen felhős vagy borult időre van kilátás, az északi országrészben várható a kevesebb felhő, illetve ott vékonyabb lesz a felhőtakaró – írja az OMSZ előrejelzése. Helyenként – legnagyobb eséllyel a keleti tájakon – előfordulhat hószállingózás, napközben havas eső, eső. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 3 és 8, késő este 0, +5 fok között alakul.

Délkeleten, és a keleti határ közelében a gyenge havazásból általában lepelnyi, néhol 1-2 cm hó hullhat.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein melegedés zajlik, így melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

Amint arról az Időkép beszámolt a tőlünk délre található mediterrán ciklon lassan az utolsókat rúgja, hajnalban dél felől a keleti, délkeleti országrészbe pumpált nedvesebb levegőt, így főként

Békés megyében kezdett többfelé intenzívebben havazni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én. MTI/Balázs Attila)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.