A DK-nak felajánlott kedvezményes jegyek miatt performansz zajlik a Katona József Színház körül

Ferencváros független polgármestere kezdeményezte, hogy az ügyben indult vizsgálat eredményéről részletesen tájékoztassák majd a közvéleményt.

2023. november 29., 18:49

Szerző:

Fegyelmi vizsgálat folyik a Katona József Színházban azért, mert a Demokratikus Koalíció (DK) tagjai kedvezményesen vásárolhattak jegyeket a Katona előadásaira – írja a hvg.hu Baranyi Krisztina polgármester minapi Facebook-bejegyzése alapján.

A Magyar Nemzet birtokába jutott egy DK-s hírlevél, amely szerint november végéig 20-30 százalékos kedvezménnyel vehetnek színházjegyet a Katonában.

A színház a lap megkeresésére azt írta, hogy nem pártszimpátia alapján biztosították a kedvezményeket, és hosszan sorolták, hogy milyen cégeknek és intézményeknek ajánlottak már fel hasonló kedvezményeket (példaként említették a NAV-ot, az MTA-t, a Molt, a Richtert, a Magyar Ügyvédi Kamarát, az Ügyészek Országos Szervezetét és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar is). Az ugyanakkor nem szerepel a válaszukban, hogy lenne más politikai párt vagy szervezet, amely tagjai számára kedvezményeket biztosítottak volna.

Baranyi szerint „ez egy nagyon súlyos ügy. Annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.”

Ferencváros független polgármestere kezdeményezte, hogy az ügyben indult vizsgálat eredményéről részletesen tájékoztassák majd a közvéleményt.

(Kiemelt kép: Katona József Színház, K:antin fogadótér. Budapest V. kerület, Petőfi Sándor utca. Forrás: Kispados / Wikimedia Commons)