Politikai hecckampány - ezt mondta Kásler Miklós, amikor a kórházi ágyak kiürítéséről és a betegek hazaküldéséről kérdezték

2020. április 20., 20:04

Szerző:

Kivételes alkalom történt hétfő délután a parlament ülésén: az emberi erőforrás-miniszter személyesen válaszolt egy azonnali kérdésre. Mutatjuk, ha esetleg hihetetlennek tűnne:

Az Országgyűlés plenáris ülése Kásler Miklós a parlament 2020. április 20-ai ülésén.

A miniszter ritka vendég az ülésteremben,

ezt meg is jegyezte a kérdés feltevője, a jobbikos Lukács László György. A politikus a maszkviselésről kérdezte Kásler Miklóst, de nem ment el szó nélkül az utóbbi napok, hetek botrányai mellett, amikor is leváltotta  Fejér megyei kórház és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatóját.

Ami a maszkokat illeti: Kásler Miklós elmondta, véleménye megegyezik a WHO-éval. Az 500 ezer forintos bruttó bérkiegészítéssel kapcsolatban azt mondta, az egészségügyi dolgozók hősiesen dogoznak, amelyet nem lehet pénzzel megfizetni. Szerinte az ő munkájukat pénzzel lehet elismerni, ide tartozik a társadalom megbecsülése is. 

A kórházigazgatók kirúgásával kapcsolatban elmondta: az egyikük nem tekintette át a központi utasításokat, így nem tett időben jelentést hat koronavírusos betegről. 

Cserháti Pétert azért menesztette, mert amikor a Pesti úti idősek otthonából tizesével vitték el a mentők a betegeket

"ez az intézmény nulla beteget volt hajlandó volt felvenni. Hogy erről ki mit gondol Bayer Zsolt vagy bárki más, az ő lelkiismerete."


A betegek ellátatlanul való hazaküldésének felemelgetésére pedig csak annyit mondott, hogy

"politikai hecckampány." 

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.