Kásler Miklós továbbra is az orvosokra tolja felelősséget, amiért a miniszteri levél miatt hazaküldték a betegeket

2020. május 25., 13:10

Szerző:

Újabb darabbal bővült a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter egyre rosszabb imidzsét javítani kívánó „miniszteri percek” rovat,

amely a miniszter Facebook-oldalán jelent meg.  

A beszélgetés először is azzal kezdődött, miszerint Pintér Sándor belügyminiszter egyre nagyobb befolyást szerezne az egészségügyben. A miniszter szerint ennek a hírnek kivételesen van alapja.

„Kértem miniszter urat hogy szervezési tapasztalatait bocsássa a rendelkezésünkre abban a tevékenységben, aminek a célja az, hogy áttekintsük a magyar egészségügy struktúráját esetleges átalakításának a lehetőségeit.

Minden több fikció.”

– jelentette ki Kásler Miklós.

Ezt követően rátérnek a kórházi ágyfelszabadítások kérdésére, amelyben tovább folyik a tűzoltás. A miniszter hangsúlyozta, őt egész életében köti a hippokratészi eskü, amely szerint a beteg érdeke a legfőbb törvény. Ennek szellemében mentek ki az ágyfelszabadítással kapcsolatos miniszteri utasítások is. Ezeknek az volt az alapgondolata, hogy minden beteget el kell látni, akinek ezt az állapota megköveteli, „akár életveszély miatt, akár egészségkárosodás miatt”.

Nyilvánvaló, hogy 100 millió orvos beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok. (...) aki nem követték az utasításokat, nem voltak összhangban a saját hippokratészi esküjükkel.”

– értékelt meglehetősen zavarosan Kásler Miklós.

Jelezte, ha valaki úgy érzi, nem kapta meg a megfelelő ellátást, forduljon a kórház főigazgatójához, betegjogi képviselőjéhez, vagy jelentkezhet az EMMI-ben is.

Kitértek Szél Bernadettnek az egyik nyilatkozatára is, amelyben a német köztelevíziónak arról beszél, nincs elegendő felszerelése a dolgozóknak.

A kérdező „újságíró” ezt a nyilatkozatot szürreálisnak minősíti, de Kásler egy mondattal lerendezi az aggódókat:

„A járvány minden pillanatában az egészségügyi dolgozók is, a szociális otthonok dolgozói is, de akár az érettségi alkalmából a diákok is és a tanárok is

mindig megkapták azokat a védő felszereléseket, amelyeknek a használata indokolt volt.”

A videó végén elhangzik, a jövő héten újabb darabbal jelentkezik a videó-sorozat. Természetesen beszámolunk a következő PR-interjúról is. 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.