Ezt mondta Kásler Miklós a kórháztűzről

Az emberi erőforrások minisztere elmondta, mi a legfontosabb feladat. 

2022. január 23., 16:51

Szerző:

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap a Szent Imre kórházban, ahol vasárnap reggel tűz ütött ki.

Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította. A miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „ami rajtunk múlik, azt megtesszük”.

Kásler Miklóst a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Bedros J. Róbert tájékoztatta a helyszínen a tűzesetről, annak körülményeiről. A főigazgató a videóban elmondta:

„A tűz a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségéből indult ki. A tűzben egy beteg életét vesztette. Az A épületben lévő 56 beteget biztonságba helyezték. Jelenleg a károk felmérése folyik”

– mondta Bedros J. Róbert.

Vasárnap reggel ütött ki tűz a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet.

A tűzeset keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja. 

(Kiemelt kép: tűzeset a Szent Imre kórházban. Fotó: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.