Kásler Miklós: A regisztrált pedagógusok több mint 88 százaléka kapott már oltást

Öt nap múlva nyitnak az iskolák, óvodák, de van, aki még csak a hétvégén kapta meg az első adag vakcinát a dolgozók közül. Ennek ellenére állítólag minden rendben van.

2021. április 13., 11:20

Szerző:

– A regisztrált pedagógusok átoltottsági aránya 88,7 százalékra emelkedett – írja Kásler Miklós Facebook-oldalán. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: hétvégén folytatódott a köznevelésben, a szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók soron kívüli oltása, így csaknem 200 ezerre nőtt az érintett beoltottak száma. 

Pedagógusaink nagyarányú átoltottságával jelentős lépést tettünk iskoláink biztonságos újranyitása érdekében. Arra biztatok azonban mindenkit, aki még nem tette meg, hogy regisztráljon, és éljen az oltás lehetőségével – írja bejegyzésében Kásler Miklós.

 

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.