Karikó Katalin elmagyarázta, miért beszéltek a disznósajtról Orbánnal

Kiderült, hogy fontos, szakmai téma a disznósajt. 

2021. május 21., 07:10

Szerző:

A világhírű magyar tudós a Szeged Televíziónak adott interjút. A műsorvezető - mint ahogy olyan sokan - igyekezett kideríteni, hogy mégis hogy viszonyul Orbán Viktorhoz és politikájához a külföldön élő Karikó Katalin. Ezt azonban neki sem sikerült megtudnia, de a disznósajt-rejtély megoldódni látszik, elmagyarázta miért került szóba köztük a téma - szúrta ki a 444.

„Hát a disznósajt az igen szakmai munka volt, nem azért, mert az apukám hentes, csak én említettem ezt a disznósajtot. Ugyanis arról volt szó, hogy a BionTechnél ugye állati vakcinák kifejlesztésén is dolgozunk, és a kollégák azt hitték, hogy a combba is be lehet nyomni a vakcinát. És én mondtam, hogy nem, azt a fül tövére nyomják és adják be a disznónál. És ezt nagyon jól tudtam, mert mondtam, hogy az apukám hentes volt, és mikor disznósajtot csináltunk, akkor ő azt a részt mindig kivágta, ugyanis abban a toxikonok felhalmozódhatnak a vakcinából, és ezért van, hogy az emberek meg is haltak disznósajttól. Úgyhogy ez egy tudományos [kérdés], még ha nem is annak hangzik. Nem arról volt szó, hogy mennyi paprikát vagy egyebeket kell beletenni, hanem arról, hogy mindegy, hogy az ember a hentesnek a lánya, akkor is olyan információi lehetnek, ami másoknak nem lehet.”

Karikó Katalin és Orbán Viktor múlt héten beszélgetett a disznósajtról, amikor május 13-án a tudós ellátogatott a Karmelita kolostorba. Januárban nagy port kavart, hogy a miniszterelnök "asszonyságként" hivatkozott Karikóra, de sosem sikerült kideríteni, hogy ez őt hogy érintette. Amikor azonban a kormány egy olyan táblázatot közölt, amiben a professzornő szerint megtévesztő adatok szerepeltek a vakcinákról, kíméletlenül átrajzolta azt. Politikai nézetei tehát sosem derültek ki, de Karikó szerint ez így is van rendjén. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook oldala)