Hiába örült Orbán, tízezer euróért, egy nem túl nívós portál listáján lett a legszebb a Szent István téri karácsonyi vásár

2019. december 12., 11:51

Szerző:

A Szent István Bazilika előtti vásár lett Európa legszebb karácsonyi vására a European Best Destinations névre hallgató turisztikai oldal szerint – derült ki szerdán.

A kitelepülés  „a legjobb karácsonyi vásár a karácsony szellemével”, és a „legjobb környezettudatos karácsonyi vásár” címet is elnyerte, a nagyszerű eredményről még Orbán Viktor is megemlékezett a Facebook-oldalán:

Büszkének és boldognak kéne lennünk tehát, de az Azonnali elrontotta az ünnepet. Mint írják, ugyanazon a listán lettünk elsők, amelyről a kolozsvári Ziar de Cluj hírportál egy hete már kiderítette, hogy bármelyik város bekerülhet a listázottak közé, (ahogy tette ezt szerintük teljesen indokolatlanul Kolozsvár is),

amelyik kifizeti a 10 ezer eurós, azaz úgy 3,3 milió forintos nevezési díjat.

 „Hogy lehet, hogy egy olyan kis másodkategóriás karácsonyi vásár, mint amilyen a kolozsvári, jelölt lehet egy olyan listán, amelyen nincsenek ott a valóban jó romániai vásárok (a nagyszebeni és a brassói), nem beszélve arról, hogy egy lapon emlegetik a bécsi, budapesti, prágai vásárokkal?” – tette fel akkor a kérdést a kolozsvári portál tudósítója a Transindex fordítása szerint.

Ünnep - Budapest - Advent a Bazilikánál Advent a Bazilikánál
Fotó: Nagy Zoltán

A tényleg híres németországi karácsonyi vásárok, mint a 14. század óta létező frankfurti, a nürnbergi vagy a 15. század óta számon tartott drezdai ezzel szemben eleve nem is szerepelnek a fizetős listán.

Nem emeli az eredmény fényét egyébként az a körülmény sem, hogy 

a European Best Destinations Nagy-Britanniában az 1893. leglátogatottabb turisztikai oldal

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.