Karácsony hadjáratot indít

Ellentámadásba lendült a főpolgármester.

2021. december 1., 19:29

Szerző:

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ napon megküldte a vizsgálóbizottság részére valamennyi, 2019 óta történt ingatlanértékesítés teljes dokumentációját szerdán. Ezeket az iratokat pedig nyilvánosságra is hozták – közölte a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A közzétett iratok között szerepel értékbecslés, pályázati kiírás, pályázatok, bontási jegyzőkönyvek, előterjesztés a döntésről, adásvételi szerződés, elővásárlási nyilatkozatok és birtokbaadási jegyzőkönyv. A közleményt Karácsony Gergely főpolgármester is megosztotta közösségi oldalán. 

„Az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van”

– írja a főpolgármester. Bejegyzését azzal zárta, hogy hamarosan további részletek jönnek. A bejegyzéshez viszont csatolt egy fotót is, amelyen több kormánytag is szerepel: Orbánt és Putyint mint a megrendelő tűnnek fel, de láthatjuk rajta többek között Rogán Antalt, Kocsis Mátét, Budai Gyulat és Zentai Péter is.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.