Karácsony hadjáratot indít

Ellentámadásba lendült a főpolgármester.

2021. december 1., 19:29

Szerző:

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ napon megküldte a vizsgálóbizottság részére valamennyi, 2019 óta történt ingatlanértékesítés teljes dokumentációját szerdán. Ezeket az iratokat pedig nyilvánosságra is hozták – közölte a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A közzétett iratok között szerepel értékbecslés, pályázati kiírás, pályázatok, bontási jegyzőkönyvek, előterjesztés a döntésről, adásvételi szerződés, elővásárlási nyilatkozatok és birtokbaadási jegyzőkönyv. A közleményt Karácsony Gergely főpolgármester is megosztotta közösségi oldalán. 

„Az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van”

– írja a főpolgármester. Bejegyzését azzal zárta, hogy hamarosan további részletek jönnek. A bejegyzéshez viszont csatolt egy fotót is, amelyen több kormánytag is szerepel: Orbánt és Putyint mint a megrendelő tűnnek fel, de láthatjuk rajta többek között Rogán Antalt, Kocsis Mátét, Budai Gyulat és Zentai Péter is.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.