Karácsony Gergely: Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó

A főpolgármester szerint Orbán veje nem mondott igazat a Tiborcz-adó elnevezés miatt indult per másodfokú ítéletéről, továbbra is közszereplő, a per pedig a Kúrián folytatódik.

2021. június 8., 16:59

Szerző:

Ahogy arról lapunk beszámolt korábban, nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek Tiborcz Istvántól a jogerős döntés szerint, erre reagált a főpolgármester a Facebookon.

„A miniszterelnök vejének a saját neve kapcsán indított perről sem sikerült igazat mondania, hiszen az első fok elvesztése után legfeljebb döntetlenre mentett másodfokon, mi megyünk tovább, már készül a beadványunk a Kúriára. Ja, és Tiborcz István a másodfokú döntés szerint is közszereplő. Vagy inkább közpénz-szereplő?” – írja Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint Tiborcz István apósa a veszélyhelyzeti szabályozást úgy alakította, hogy az a vejéről elnevezett adónem bevezetését megakadályozza. Amint a törvényi szabályozás engedi, beszedjük a közösbe a Tiborcz-adót az 500 milliónál értékesebb ingatlanok tulajdonosaitól – közölte Karácsony.

Azt ígérte, hogy a kormányváltás után visszaszedik a pénzt a járványon nyerészkedőkön, készülhetnek például a lélegeztető-biznisz nyertesei, és azok a fideszes oligarchák is, akik oktalanul jutottak súlyos tízmilliárdos támogatásokhoz – írja Karácsony. Visszaveszünk a kiváltságos kevesek 1 százalékától a 99 százalék többség javára – tette hozzá.

 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.