Karácsony Gergely: Nem Magyarország megy az EU-ból, hanem Orbán a miniszterelnöki székből

A miniszterelnök-jelölt harcos hangvételűt posztolt.

2021. augusztus 18., 08:23

Szerző:

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt szerint a magyarok többsége jobban bízik az Európai Unióban, mint a saját kormányában, a többség pedig nem akar kilépni az Unióból – derül ki a politikus Facebook-bejegyzéséből. Az LMP-MSZP-P kormányfő-jelöltje ígéretet tett arra, hogy nem hagyják szó nélkül, hogy a kormány előbb szétosztja az oligarchái között a magyar embereknek járó EU-s pénzeket, majd „mint, aki jól végezte dolgát”, kivezesse hazánkat az Európai Unióból.

Harcos hangvételű bejegyzésében Budapest főpolgármestere azt üzente Orbán Viktornak és az „összes tollforgatójának", hogy Magyarország nem lesz többé kompország a kormányváltás után. „Európához fog tartozni, ahogyan az elmúlt ezer évben mindig” – írta a politikus.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere beszédet mond az “Igen a Diákvárosra, nem a kínai gigaegyetemre” tüntetésen 2021. június 5-én, a Kossuth téren, Budapesten. Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu)

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.