Végre meghívták Karácsony Gergelyt a közmédia hírműsorába, erre folyamatosan a biciklizésről kérdezgették

2020. január 21., 21:15

Szerző:

Paródiába hajló interjút készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel a "közszolgálati" M1 csatorna Ma Este című hírműsora, miután száz nappal a beiktatása után végre meghívták a stúdióba Budapest első emberét. Az interjút szemléző 444.hu szerint Mészáros Kata műsorvezető azzal a kérdéssel indított, hogy Karácsony mivel érkezett az MTVA stúdiójához.

Erre a főpolgármester közölte, hogy ugyan az elmúlt héten minden reggel egy tévéstáb várta az otthona előtt, hogy rögzítsék, mivel indul munkába, de csalódniuk kellett, mert tömegközlekedéssel tette, most viszont a belvárostól meglehetősen messze eső Kunigunda útjára bizony egy kisfogyasztású elektromos autóval érkezett.

„Ezek szerint a kezdeti lendületet, azt, hogy biciklivel és gyalog járjanak az emberek, ez csak a fotók erejéig tartott ez a lendület?” – szegezte neki a kérdést Karácsonynak Mészáros, mire a főpolgármester megpróbálkozott azzal a felvetéssel, hogy talán más ügyek jobban érdekelhetik ennél a nézőket. Ezután mégis elmondta, hogy szerinte ő úgy közlekedik, mint egy átlagos budapesti,

amikor teheti biciklivel és gyalog, de hidegben nem szokott biciklizni, így ilyenkor marad a tömegközlekedés, a stúdióhoz viszont autóval jött, mert messze van a székház és még akad ma más dolga is. 

„Belátja mostanra, hogy az emberek többségének, ahogy főpolgármester úrnak is a számos elfoglaltsága miatt nem életszerű gyalog és biciklivel járni, és ha mondjuk itt, az MTVA-ban akad dolga, akkor ide sem tud az ember eljönni biciklivel?” – szorította tovább a kérdést Mészáros, mire Karácsony közölte, hogy nem teljesen érti a kérdést. Mészáros erre válaszul elmondta, hogy Karácsony ezt szorgalmazta a programjában, mire a politikus még visszakérdezett, hogy mégis mikor szorgalmazta, hogy az emberek biciklivel menjenek ki az MTVA székházához.

Ezután a műsorvezető arról a fontos kérdésről faggatta Karácsonyt, hogy miért parkolt az autójával távolabb a székháztól, ahelyett, hogy előtte állt meg.

Ezen kívül Mészáros kérdezte arról is Karácsonyt, hogy miért nyilatkozta a Mozgó Világnak, hogy megválasztása óta nem hívták a közmédiába, holott az MTVA kulturális csatornájának a munkatársa egyszer kereste SMS-ben, mint kiderült, egy fotókiállítás miatt. Karácsony elmondta, hogy ő elsősorban a köztévé politikai tartalmú felületeire gondolt akkor, azaz a Kossuth Rádióra vagy az M1-re, de hajlandó ezért bocsánatot kérni, ha a közmédia is elnézést kér tőle, amiért politikai műsorokba nem hívták eddig.

 

(A műsorvezető kérdéseiről a videót a 444 készítette) 

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.