Karácsony: a kormány ferdítésekkel tartja vissza a főváros milliárdjait

A kormány továbbra sem adta oda a fővárosnak, amit a Lánchíd felújítására ígért, Karácsony Gergely rájuk is pirított.

2023. május 11., 15:31

Szerző:

„A kormány ígéretet tett, hogy 6 milliárd forinttal beszáll a Lánchíd felújításába. Ez nyilván az összköltségek töredéke, de a város jelenlegi gazdasági helyzetében ennek a pénznek is lenne helye” – írta Facebook-posztjában a főpolgármester, aki azt is megjegyezte, hogy „a határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését”.

Karácsony megírta, hogy a kormány arra hivatkozik, hogy a Lánchíd a felújítása alatt nem lehet elzárva 18 hónapnál tovább az autóforgalom elől, de állítja, hogy ezt ők tartják is, de a végleges forgalmi rendről viszont elég a felújítás végéig dönteni. Ezt a döntést pedig a lakosság szavazataira akarja bízni a nemrég meghirdetett „Első Budapesti Lakógyűlésen” keresztül.

(Képünkön a Lánchíd oroszlánjainak legókockákból készült másolatával pózol Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere 2022. október 27-én. Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala.)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.