Az FKF Zrt. távozó vezérigazgatója szerint nem volt korrekt, ahogyan kirúgták

2019. december 5., 19:51

Szerző:

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szerda este szűkszavú posztban jelentette be, hogy meneszti az FKF Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albert, aki ma az ATV Híradójának úgy nyilatkozott, jogszerű, de nem érzi korrektnek, hogy távoznia kell. Bár a főpolgármesternek joga van az indoklás nélküli felmondáshoz, neki egy vidéki konferenciáról hazafelé, az egyik kollégájától  kellett megtudnia, hogy menesztik. 

A menesztés egyik oka, hogy bár Karácsony Gergely az október 13-i megválasztásakor szerződéskötési moratóriumot hirdetett, a cég még a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtt, október 31-én szerződést kötött a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó Hungaropec Ipari Hulladékkezelő Zrt.-vel hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására. A szerződés két évre szól, értéke másfél milliárd forint.

Ami a menesztés másik okát, a hóhelyzetet illeti, Nagy László Albert azt mondta,  hogy már vasárnap este elrendelték a készenléti szolgálatot, ami annyit jelent, hogy kétszer 12 órás munkavégzésre álltak át, akik a síkosságot igyekeztek megakadályozni. Szerinte  „nem végeztek annyira rossz munkát”, hiszen a tömegközlekedés sem állt le.