Karácsony Gergely: a Fidesz tőlem tart a leginkább

A főpolgármester elővette a kockás füzetet, és kiszámolta, mennyi az annnyi.

2021. szeptember 2., 12:18

Szerző:

Több mint 100 millió forintot költött a Fidesz, mert őt tartják a legesélyesebb miniszterelnök-jelöltnek Karácsony Gergely szerint. A főpolgármester csütörtöki Facebook-posztjában írta meg, hogy kiszámolta: csak az ő lejáratására annyit költöttek, mint az összes ellenzéki miniszterelnök-jelöltre. A politikus kormánypártnak azt üzente: van mitől félniük.

„A Fidesz már szavazott az ellenzéki előválasztáson: bárki, csak ne én legyek az ellenzék miniszterelnök-jelöltje” – írta Karácsony Gergely. A politikus összeszámolta, hogy másik négy ellenfeléhez ( Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Dobrev Klára és Jakab Péter) jóval többet, 130 millió forintot, vagyis napi 1,5 milliót költöttek az ő lejáratására.

„Persze a többi miniszterelnök-jelölt is kapott rendesen, de az én lejáratásomra több mint kétszer annyit költöttek, mint a többiekre együtt. És ami a legfelháborítóbb, hogy mindezt közpénzből teszik!” – mondta, hangsúlyozva: „Én azt biztatásnak veszem, hogy tőlem tartanak a leginkább. És tartsanak is! Leváltjuk és elszámoltatjuk őket és utána úgy kormányzunk, hogy soha többé ne térhessenek vissza! A Fidesz már szavazott a Te pénzeddel”.

A kormánypárt régóta támadja Karácsony Gergelyt a főpolgármesteri poszttal, miszerint csak ugródeszkának tekinti a posztot, hogy az így szerzett népszerűsége segítsen neki elfoglalni az miniszterelnöki posztot. Korábban írtunk róla, hogy a főpolgármester a Népszavának adott interjút, amelyben arra, hogy ha mégis a Fidesz nyerne 2022-ben, hogyan folytatná a főpolgármesterséget, úgy válaszolt: „Nem szívesen gondolkodok B tervben, mert a jelenlegi peremfeltételek melletti folytatás szinte lehetetlen vállalkozás”.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére 2020. június 24-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)