Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét

A főpolgármester jelezte, hogy sokan valamilyen oknál fogva nem tudtak szavazni.

2023. június 9., 14:55

Szerző:

Egy héttel, június 18-ig meghosszabbítják az első Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Karácsony Gergely elmondta, öt hete indult el az első Budapesti Lakógyűlés azért, hogy „közösen hozzunk döntést a városunk előtt álló legfontosabb kihívásokról”. Óriási az érdeklődés, eddig több mint százezren szavaztak a lakógyűlésen –közölte, hozzátéve azt, hogy ugyanakkor sokan jelezték, hogy valamilyen oknál fogva nem tudtak szavazni.

Mivel nekünk mindenki szavazata egyformán fontos, ezért úgy döntöttünk, hogy egy héttel kitoljuk a szavazás határidejét, tehát június 18-ig lehet majd szavazni  – mondta Karácsony Gergely, aki arra kér minden 14 évnél idősebb budapestit, hogy szavazzon az első Budapesti Lakógyűlésen, mert  – mint fogalmazott –„jól csak közösen dönthetünk”. „Védjük meg Budapestet”  – zárta videóját Karácsony Gergely.

A főpolgármester április 21-én jelentette be, hogy a fővárosi önkormányzat életre hívja az „első Budapesti Lakógyűlést”, amelyen a város működéséről és finanszírozásáról, valamint a Lánchídról kérnek döntést a fővárosiaktól. Szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet.

(Kiemelt képünkön: Karácsony Gergely főpolgármester és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a Fény utcai piacon. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén, hétfőn Budapesten.