Karácsony: Azt tettem, amire a választók felhatalmaztak

A Budapesti Fejlesztési Központ tervei helyett zöldebbek lesznek a főpolgármester szerint a budai fonódó villamoshálózat terei, nem brahiból.

2022. június 6., 14:34

Szerző:

Sokkal zöldebb, környezetbarátabb terveket készítettek a budai fonódó villamoshálózat köré, mint ami a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) eredeti terveiben szerepelt. Legalábbis így véli Karácsony Gergely főpolgármester, aki elmondta, ez volt az oka annak, hogy a BFK terveinek visszadobása után a fejlesztés folytatására kicsit többet kellett várni.

„(...) milyen jól tettük, hogy nem fogadtuk el, mert a kérésünkre átdolgozott terveken már 71 fával több szerepelt, ráadásul egységes fasorban. Nemcsak a fák száma növekedett, hanem 1000 négyzetméterrel növekedett a cserjés területek nagysága és megháromszorozódott az évelők területe is.

Az új tervek tehát mennyiségi és minőségi változást is jelentenek” – fejtette ki Karácsony Facebook-posztjában a véleményét.

Beszámolójához Karácsony hozzátette, éppen ilyen döntésekre kapott 2019 októberében választóitól felhatalmazást. A kormány beruházásokat felülvizsgáló terveiről szólva pedig úgy fogalmazott, „értelmetlen presztízsberuházásokon van mit spórolni, de a fenntartható közlekedés fejlesztését nem szabad leállítani”.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)