Durva megszorításokat vezet be Kaposvár fideszes vezetése

A közgyűlés által elfogadott drasztikus intézkedéseket a legszegényebbek fogják leginkább megsínyleni.

2022. június 17., 07:17

Szerző:

Elfogadták a kaposvári közgyűlésben Szita Károly fideszes polgármester javaslatait, amely jelentősen megszorítja és visszavágja a város tömegközlekedéshez, szociális ellátáshoz és idősgondozáshoz kapcsolódó kiadásait. Az Azonnali összefoglalója szerint Szita javaslatainak értelmében

  • megemelték a kaposvári tömegközlekedés árait: egy buszjegy 400-ról 500 forintra emelkedik, egy bérlet ára 8300 forint lesz 7450 forint helyett, a közel 20 százalékos drágulást a járatok 42 százalékos csökkentése kíséri,
  • árat emel Kaposvár a gyermekétkeztetésben összesen 500 érintettnek, adagonként 420 forintról 500 forintra emelkedik majd a térítési díjuk,
  • az időseknek szóló házi segítségnyújtási díjak is emelkednek, a 116 fő közül lesz olyan, akinek 75 forinttal, és olyan is, akinek 225 forinttal emelkedik az ellátási óradíja, és étkeztetési díja is.

Az intézkedéseket az ellenzék a közgyűlésen élesen kritizálta, az MSZP-s Pintér Attila szerint éppen  bajban hagyja ott a fideszes városvezetés a város legszegényebbjeit, Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő pedig emlékeztetett, az intézkedések közben az élelmiszerek ára is 20-30 százalékkal emelkedett.

(Kiemelt kép: Szita Károly, Facebook)

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.