Kampányindítót tartott Lázár János, ahol csúcsra járatta a Márki-Zay-gyalázást

A megosztottságtól félti az országot Márki-Zay Csongrád-Csanád megyei kihívója.

2022. február 11., 07:28

Szerző:

Megtartotta kampánynyitó rendezvényét Lázár János, aki Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében indul egyéni képviselőjelöltként a 2022-es országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért jelöltje, Márki-Zay Péter ellen. A körzet megszokott módon a Fidesz egyik bástyájának mondható, Lázár az előző indulásaikor mindig simán nyert, 2018-ban a választások előtt azonban MZP győzte le a Fidesz jelöltjét, amellyel megmutatta, az összefogás működőképes. 

Lázár bő egyórás beszéde leginkább két dologból állt: Márki-Zay Péter gyalázásából, valamint a vidéki és a nagyvárosi magyarok közötti ellentétek kiélezéséből.

A volt kancellárminiszter szerint az olyan üstökösök, mint amilyen Márki-Zay Péter, gyorsan jönnek, majd mennek, ő ellenben már hatodik alkalommal indul ebben az oevk-ban. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kampányának szlogenjét is frappánsan becsempészte a gyalázásba a politikus, amikor azt mondta: az elmúlt évek szerinte azt bizonyítják, hogy „míg Márki-Zay csak felfelé megy, Hódmezővásárhely csak lefelé”.

Ezt követően elmondta, az egyéni körzetben történő indulást azért tartja fontosnak sok kollégájával ellenben – többek között Gulyás Gergely, Varga Mihály vagy Kocsis Máté sem indul már egyéniben idén –, mert így a jövőben, ebben a pozícióban továbbra is a körzet 19 településéért dolgozhat. Korábbi pozícióról úgy fogalmazott, volt ő már minden, csak akasztott ember nem, majd hozzátette, bár úgy hallja, Márki úr szorgalmazná ezt is” – írja a Telex.

Lázár János azt mondta, 5+1 politikai alappillért kell megvizsgálni ahhoz, hogy el lehessen dönteni, jobboldali-e egy politikus, ezek az alábbiak:

  1. nemzeti szuverenitást, erős magyar államot vagy Európai Egyesült Államokat akar;
  2. munkaalapú vagy segélyalapú adórendszert vezetne be;
  3. támogatná a családokat vagy megszorítana;
  4. a nemzet részeinek tekinti-e a nyugdíjasokat, akiknek nyugdíjprémiumot juttat a növekedés után vagy elveszi a 13. havi nyugdíjat;
  5. a cigányság felemelésében, integrálásában gondolkodik, vagy észak-afrikai és ázsiai migránsok betelepítésében;
  6. a bónusz kérdés pedig, amit „a magyar politika PCR-tesztjének” nevezett: Gyurcsánnyal vagy ellene? Lázár úgy véli, ez a pont mindent eldönt.

Ezek alapján szerinte Márki-Zay nem jobboldali politikus, a baloldal pedig a Fidesz és Lázár szerint is csak rosszat tenne, megosztaná az országot, és a lakosságot. Ezt követően Lázár pont a megosztottság érzését kívánta erősíteni, amikor azt mondta, két világ csap össze: az egyik azt mondja, Magyarország legyen továbbra is Budapest-ország, a másik azt, hogy több pénzt a vidéknek” – mondta.

(Kiemelt kép: Lázár János hivatalos Facebook oldala)