Alaposan kiszúrt Baranyi Krisztina Kálmán Olga férjével

Hoffmann György kinevezése ellen polgármesteri vétót emel a IX. kerület polgármestere, MSZP-DK-Fidesz nagykoalícióról is beszélt amit a ferencvárosi kerületi média megszerzéséért indítottak. Korábban a kerületi képviselőtestület felmentette Vágvölgyi B. Andrást, a 9 Magazin főszerkesztőjét, akkor kezdődött a médiaháború.

2022. június 24., 17:17

Szerző:

„Polgármesteri vétót emelek azok ellen a döntések ellen, amelyek bedarálják és pártkifizető-hellyé teszik a ferencvárosi független médiát” – ezt írta ki nemrég Facebook-oldalára Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester, majd az Azonnali beszámolója szerint közölte,

a megvétózott képviselőtestületi döntések közé tartozik Kálmán Olga DK-s országgyűlési képviselő és volt műsorvezető férjének, Hoffmann Györgynek a helyi médiacég élére történő kinevezése is.

Ismert, a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft.-t akkor vezető Hagymási Zoltán május 27-én felbontotta Vágvölgyi B. András szerződését, aki azelőtt a kerületi 9 Magazin főszerkesztője volt. Az Index szerint ennek oka az volt, hogy Vágvölgyi öt napon keresztül nem jelent meg a munkahelyén, Baranyi Krisztina kerületvezető viszont arról beszélt, szerinte „Fidesz-DK-MSZP nagykoalíció alakult” a ferenvárosi, helyi média pártkifizetőhellyé változtatására, és az ő akciójukról van szó.

Tette ezt arra hivatkozva, hogy kiemelte, Hagymási már a fideszes kerületvezetés alatt is a helyi tévé vezetője volt. Torzsa Sándor, az MSZP elvileg Baranyit támogató önkormányzati képviselője pedig korábban többször kifogásolta már a Vágvölgyi által szerkesztett lap tartalmát. Vágvölgyit felmentése után, más pozícióban de visszavitték a médiacéghez, szerkesztősége pedig egyhangúlag kijelentette, nem fogadják el főszerkesztőjük végleges elküldését, és ha ez megtörténne, testületileg felállnak.

Baranyi végül elérte Hagymási távozását, helyére azonban Hoffmann Györgyöt választotta meg a testület, most ezt is megvétózta a poglármester.

„Ő nem volt jelen az ülésen, a többi jelölttel szemben nem lehetett tőle kérdezni. Kinevezték ugyan Vágvölgyi B. Andrást tartalomfejlesztési igazgatónak (több kérdésre sem derült ki, hogy ez a pozíció mit takar), de egyúttal új főszerkesztői pályázatot is kiírtak. Ennek eredményéről már nem a Vágvölgyi pályázatát 2020-ban elbíráló, Majtényi László vezette szakmai bizottság, vagy más pártfüggetlen zsűri, hanem a képviselők pártalkuja dönt” – sorolta Hoffmann kinevezésével kapcsolatos kifogásait Baranyi.

(Kiemelt kép: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.