RTL: Kábítószerezhetett a szerdai buszbalesetet okozó sofőr

A rendőrség büntetőeljárást indított a 16 sérülttel járó szerdai buszbaleset ügyében. 

2022. augusztus 11., 19:47

Szerző:

Az egyik gépjárművezetővel szemben a helyszínen felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, ezért kollégáim vele szemben intézkedtek a mintavételre – mondta az RTL Híradónak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a balesetet a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja.

A híradó információ szerint a terepjáró sofőrjével szemben merült fel a drogfogyasztás gyanúja, valamint az autója, amivel a balesetet okozta ki van vonva a forgalomból.

Nyolc mentőegység érkezett a helyszínre

Augusztus 10-én 16 óra körül egy BKK-autóbusz és személyautó ütközött Budapest XVIII. kerületében, az Üllői út és a Szarvas csárda tér kereszteződésében  A buszbalesetben 16-an sérültek meg. Nyolc mentőegységet riasztottak a helyszínre, és összesen tizenhat sérültet vittek kórházba: ketten súlyos, további tizennégy ember könnyebb sérülést szenvedett. A súlyos sérült a terepjáró és a busz sofőrje volt.

Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta a híradónak, hogy a buszsofőr több bordája is eltört, valamint a tüdeje is sérült, de saját elmondása szerint jól van.

(Kiemelt kép: Sérült busz a főváros XVIII. kerületében, az Üllői út és a Szarvas csárda tér kereszteződésében, ahol a gépjármű összeütközött egy személyautóval (háttérben) 2022. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.